Je bent wat je zegt omdat je zegt wat je denkt

PLAATJENAAM

Het allerbelangrijkste wat je nodig hebt, dus het allerbelangrijkste wat je moet leren, wanneer je actief bezig bent met persoonlijke ontwikkeling en het creëren van meer succes in je werk en je leven, is de overtuiging, dat jij in staat bent om het te realiseren.

Ik gebruik hier bewust het woord – realiseren - in plaats van het woord - bereiken –, omdat dit laatste woord, en dat zegt natuurlijk alles over mijn denken, een gevoel geeft dat je er hard voor moet werken….en dat is pertinent niet zo.Sterker nog, wanneer jij er voor kiest om keihard te werken aan hetgeen je wilt bereiken, is de kans heel groot dat dit je niet zal lukken, want je gaat hiermee voorbij aan de essentie van het proces!

- Het gaat om het vertrouwen dat ook jij het kunt realiseren
- Het gaat om het vertrouwen dat jij er toe in staat bent
- Het gaat om het vertrouwen dat succes nu al naar je onderweg is
- Het gaat om het vertrouwen, dat waar jij ook bent opgegroeid, ook jij er voor 100% recht op hebt

- Het gaat om het vertrouwen dat…

 

Vertrouwen

Geloof hebben in jezelf, geloof hebben in je eigen kunnen, eigen capaciteiten en talenten, vertrouwen hebben in je eigen kunnen, vertrouwen hebben in jezelf en vertrouwen hebben in het proces, om van waar je nu staat te komen naar daar waar je wilt zijn.

Dat is dan maar weer mooi gezegd, maar de cruciale vraag blijft dan wel:

 

Hoe doe ik dat en met name ook nog,
hoe houd ik het vast?

Wanneer weet ik dat ik op de goede weg ben en hoe kan ik ontdekken dat dit (nog) niet zo is?

Een wezenlijk onderdeel van zelfontwikkeling, is uiteraard jezelf beter leren kennen. Wanneer je begint, om allereerst scherp te leren zijn op wat je zegt, de uitspraken die je doet, zowel naar buiten toe als ook intern naar jezelf, dan zal je al een veel beter beeld krijgen van wie je eigenlijk bent en hoe je in het leven staat.

Succes begint namelijk altijd bij je denken en je denken komt tot uiting in je woorden en de uitspraken die je doet.

 

30.000 gedachten per etmaal

Onderzoek heeft aangetoond dat de gemiddelde mens zo’n dertigduizend gedachten heeft per etmaal. Het merendeel van deze gedachten is negatief van aard!

Gedachten als: — Dit wordt helemaal niks – of -  mooi gezegd, maar dat komt niet op mijn pad – of - ja ja, dat zal wel, maar niet voor mij – of - zie je wel…..-  of – ik kan hoog of laag springen, maar dit werkt niet voor mij….etc, zijn voor velen aan de orde van de dag.

 

Wanneer je succes wilt, dan is het noodzakelijk om gedachtes te denken die gerelateerd zijn aan succes. Omdat bovenstaande gedachten gericht zijn op alles behalve succes, creëer je exact wat je denkt, namelijk alles behalve succes.

De simpele en eenvoudige route naar persoonlijke ontwikkeling en het scheppen van dat, wat je wilt, begint bij het denken wat je wilt denken.

Het denken van gedachten die overeenkomstig zijn met je wensen.

Dit….en niets anders, is wat je moet doen en moet ondernemen, om het succes te creëren wat je wilt. En wanneer dit de vraag oproept, hoe vaak je dat per dag moet doen, dan is het antwoord simpel:

 

7 x 24

Wanneer jij jezelf zodanig hebt getraind dat je in staat bent om dit 7 x 24 uur per dag te doen, het denken wat je wilt denken, dan ben je waar je wilt zijn…... en geen seconde eerder.

 

En hoe lang duurt dit dan?

Voor de één een paar weken, voor een ander een jaar of zelfs langer, want het is volledig afhankelijk van je eigen gerichtheid en aandacht die je er in stopt.

 

Hoe het werkt
Je onderbewustzijn bestuurt je volledige leven en je lichaam en werkt en handelt strikt op basis van de informatie, de overtuigingen die er in zijn opgeslagen.

Jij zelf, bent degene die jouw onderbewustzijn voorziet van zijn programmering.

Wanneer jij met regelmaat gedachten denkt en uitspraken doet die niet in de richting gaan van wat je wilt, je bent dus gericht op falen in plaats van op succes, dan zijn dat gedachten en woorden die je worden ingegeven door de al bestaande op falen gerichte overtuigingen.


Elke keer wanneer je slachtoffergedachtes hebt, werkt dat als dagelijkse voeding voor die belemmerende overtuigingen.

De enige manier om die overtuigingen, die je eigenlijk niet wilt, kwijt te raken, is ze vanaf nu geen voeding meer te geven!

 

Herprogrammeer vervolgens je onderbewustzijn met overtuigingen die je zullen brengen naar de plaats waar je wilt zijn en ga vanaf nu, wanneer je er nu direct mee aan het werk gaat, al het genot, de voldoening en het plezier ervaren. Je zult namelijk direct voelen en ervaren dat de weg naar succes toe je al evenveel plezier en voldoening zal brengen als het plezier en het geluk wat je zult voelen wanneer het gewenste succes zich in manifeste vorm aandient.

 

Herhaling
Herhaling is de kracht van de boodschap en dit geldt met name voor je herprogrammering.

Neem jezelf daarom vanaf nu voor, alleen nog maar te praten in termen van succes.

De reden dat dit zo belangrijk is, is dat je woorden je worden ingegeven door je denken, dus wanneer jij slachtoffertaal bezigt, dan denk je als slachtoffer en ben je bezig met falen.

Spreek je in termen van succes, dan denk je succes……
je bent dus wat je zegt omdat je zegt wat je denkt.

 

Affirmeren
Neem jezelf vanaf nu voor om alleen nog maar in termen van succes met jezelf te communiceren. Dit kun je doen aan de hand van affirmaties.

Een affirmatie is een positief gerichte bevestiging aan jezelf zoals hieronder een aantal voorbeelden.
Door een affirmatie zo vaak als mogelijk per dag en met name ook net voor het slapen gaan, steeds maar weer te herhalen, plant je de informatie die je denkt en die je uitspreekt, de affirmatie dus, door de vele herhalingen als overtuiging in je onderbewustzijn en je geeft deze, door de vele herhalingen, elke dag ruimschoots voeding om steeds sterker te worden.

 

Dat….en niets anders, is de essentie van het verhaal.

Het zal in het begin even onwennig zijn, maar neem jezelf dagelijks voor, bijvoorbeeld tijdens de ritten van de ene klant naar de andere, de affirmatie die jij voor vandaag hebt gekozen, zo’n vijfhonderd keer rustig en kalm uit te spreken.

 

Klinkt dat veel?

Een affirmatie uitspreken vraagt qua tijd circa 2 seconden.
500 x 2 seconden = 1000 seconden : 60 = 16 minuten…..valt eigenlijk wel mee hè?

Ik BEN succesvol in alles wat ik doe.
Ik Haal mijn targets altijd met gemak.
Ik Ben een verkoper met persoonlijkheid en uitstraling.
Het GAAT me elke dag, zonder moeite, een stuk beter.
Ik BEN een goede en succesvolle verkoper.
Ik HEB vertrouwen in mezelf en ik ben trots op mezelf.
Ik TREK succes en goede klanten als vanzelf naar me toe.

Ga hier mee aan het werk, ga ervan genieten en laat het nooit meer los en dat wat je wilt is sneller bij je dan jij je kunt voorstellen.

Ik wens je al het succes wat je wenst

 

Hans Oelen

Palaver-trainingen