De waterval

PLAATJENAAM

Succes naar je toe halen of naar je toe laten komen is eigenlijk heel eenvoudig, mits je leert te gaan leven vanuit de oorzaak in plaats van uit het gevolg.

Stel jezelf eens voor dat je voor een enorme waterval staat en je hebt verschrikkelijke dorst. Het water is brandschoon en heerlijk fris en je kunt er zoveel van nemen als je zelf wilt. Hoeveel van dat heerlijke water kun je met je meenemen? Juist, dat hangt er helemaal van af hoe groot de middelen zijn die je bij je hebt om het water in te doen.Je kunt een plastic boterhamzakje nemen, een kopje, een plastic boodschappentas, een grote emmer of je kunt zelfs een grote tankwagen laten aanrukken.

Vergelijkbaar aan de onuitputtelijke waterval is de onbegrensde hoeveelheid succes die tot jouw beschikking staat.

 

Groter, groter, ….
In termen van verkoop, zijn er verkopers die orders van miljoenen binnen halen, ook zijn er verkopers die deals sluiten met een waarde van honderdduizenden euro’s.

Weer andere commercieanten zetten tienduizenden om en om het rijtje te voltooien, helaas zijn er ook vele verkopers die per maand niet verder komen dan een omzet van enkele honderden euro’s tot zelfs helemaal niets.

Oorzaak

Waar we het hier over hebben, zijn louter en alleen gevolgen.
Gevolgen is wat je ziet in de visuele wereld. Ze zijn altijd het gevolg van een op succes gerichte strategie die heeft gewerkt.
Nu we weten wat het gevolg is, hoe zit het dan met de oorzaak?

Hoe kan het dat verkopers in staat zijn
om hun eigen succes op te bouwen?

 

De oorzaak is wat er gebeurt in de wereld die we niet kunnen zien, het niet-zichtbare, voordat het gevolg zich openbaart in de zichtbare wereld.

 

De oorzaak van succes is denken.

De hoeveelheid en de omvang van het succes die iedere verkoper die dit leest en dus ook jij tot je beschikking krijgt is gebaseerd op maar één ding: de maat, de inhoudsmaat van je denken, de hoeveelheid succes, de hoeveelheid orders / opdrachten die jij jezelf in je denken werkelijk toestaat.
Dit is de meest fundamentele kennis die je nodig hebt, om je uitkomst en je toekomst te kunnen bepalen en regelen.

 

Denkers

We kunnen twee soorten denkers onderscheiden, grote denkers en kleine denkers.

 

Kleine denker
Wanneer jij een zogenaamde kleine denker bent, dan meld jij je bij de denkbeeldige waterval met een klein kopje, wat je net genoeg water verschaft om dagelijks in leven te kunnen blijven.
Wanneer jij jezelf toestaat om met een emmer te komen, dan geeft je dat de ruimte om comfortabel te leven, maar nog niet genoeg om echt zorgeloos gelukkig te kunnen zijn.

 

Grote denker
Wanneer je daarentegen een grote denker bent, dan laat je direct een grote tankauto of zelfs meerdere vrachtwagens aanrukken die ervoor zullen zorgen dat je vanaf dat specifieke moment het leven kunt leiden wat je altijd gewenst hebt.

Je bent vanaf nu zelfs ook nog in staat om anderen van je successen te kunnen laten meedelen en mee genieten.

Het hangt dus volledig af van jouw eigen denken, in welke hoeveelheid successen en waardevolle klanten naar je toe zullen komen.

Hoe kun je nu je eigen denken groter maken dan het nu is?

 

Eén beeld zegt meer ……

Het eerste wat je hiertoe kunt gebruiken is je eigen voorstellingsvermogen.
Maak een duidelijke voorstelling van jouw werk en leven, wanneer je succesvol bent in wat je doet. Wanneer je dit steeds maar weer blijft oefenen en je voorstelling steeds verder uitbreid, dan begint dat, wat je nu nog voor onmogelijk beschouwt, steeds dichter bij je te komen en begint zelfs steeds meer bij je te horen.

 

Begin jezelf te zien en je je voor te stellen dat je een briefje van 500 euro in je handen hebt. Het briefje is van jou. Wanneer je aan dit beeld gewend bent geraakt, maak dan de hoeveelheid briefjes van 500 euro steeds groter en je begint je er steeds gemakkelijker bij te voelen.

 

Dit betekent dus, dat de enige reden waarom succes en rijkdom nog niet jou kant op is gekomen, ligt in je eigen denken, de eigen onbewuste beperkingen die jij jezelf tot nu hebt opgelegd.

Het probleem ligt dus niet in de wereld om je heen, de blokkade ligt altijd in jezelf verscholen en dus moet je de oplossing ervan ook op dezelfde plaats vinden.

 

Je hart

Het volgende punt wat vraagt om ontwikkeling is het vergroten van je hart. Hoe meer jij er een voorstelling van kunt maken dat je anderen mensen laat meedelen met jouw rijkdom, kennis en ervaring, des te meer zul je zelf maken.

De hoeveelheid beschikbaar succes is onuitputtelijk, net als het water van de waterval. Het naar je toe laten komen ervan is daarom een weten, niet meer en niet minder.

Zo ook je voorstellingsvermogen.

Breid het uit en koppel het aan het onvoorwaardelijke vertrouwen dat het zo werkt en niet anders en of je nu hoger opgeleid bent of niet, in loondienst werkt of zelfstandig……het maakt allemaal niet uit, het zal jouw realiteit zijn.

 

Hans Oelen

Palaver-trainingen