Waarde

PLAATJENAAM

Ik ontving onlangs een mailbericht van iemand, die mij voorhield, dat mensen als ik, die anderen helpen in hun persoonlijke ontwikkeling, hier eigenlijk geen geld voor zouden mogen vragen...

Dit is eigenlijk wel een heel erg interessant onderwerp, want er zijn inderdaad mensen die zich bezig houden met het aanbieden van hulp bij zelfontwikkeling en daar geen of in ieder geval heel erg weinig vergoeding of geld voor vragen.Maar de vraag is en blijft natuurlijk: Hoe zit dat dan bij mij? Hoe kijk ik daar naar en waarom vraag ik er wel de hoofdprijs voor?

Ik doe dat vanuit mijn persoonlijke overtuiging, dat ik er 25 jaar uiterst intensief mee aan het werk ben geweest om te weten en te kunnen wat ik nu doe.

Die investering in aandacht, tijd en geld heb ik nodig gehad om de kwaliteit waar ik nu voor sta, en in gewaardeerd wordt, te kunnen aanbieden, om uiteindelijk nu anderen verder te kunnen helpen op hun weg.

 

Waarde aan de wereld

Daarnaast, alles wat we doen en ondernemen vertegenwoordigt een bepaalde waarde voor de wereld in z’n algemeenheid. Het maakt niet uit wat je huidige situatie ook maar is, zelfs niet of je op dit moment een baan hebt die je liefde niet heeft, je levert hoe dan ook daarmee toch een bepaalde waarde aan de wereld.

Wanneer je hier je gedachten eens over laat gaan, stel jezelf dan ook eens de vraag:

"Hoeveel ben ik eigenlijk waard?"

Hoeveel ben jij waard in werkelijk alles wat je doet en onderneemt?

Ik stel je deze vraag, omdat nogmaals, alles zijn prijs heeft, en jouw prijs is gebaseerd op de waarde die jij jezelf toekent.

Wanneer jij jouw waarde (er)kent die jij hebt voor de wereld, en jij vindt werkelijk en oprecht dat dat een miljoen euro is , dan begin jij vanaf dat specifieke moment de waarde / welvaart aan te trekken die jij verlangt en verwacht.

Misschien mag ik je helpen om te ontdekken wat jij jezelf waard vindt:

 

Wat heb jij anderen te bieden?

Wanneer jij de wereld iets te bieden hebt wat jouw liefde, aandacht en passie heeft, dan ben je al snel in staat om welvaart naar je toe te halen. Dit is helemaal niets nieuws, want het is de afgelopen 6000 jaren al meer dan eens bewezen.

Kijk wat dat betreft voor het gemak maar eens naar je eigen computer en het gemak en het plezier wat je dagelijks hebt van Microsoft windows. De man die dit met liefde, aandacht en passie heeft ontwikkeld is al jaren vervult met welvaart. 

 

Wat kan jij betekenen voor de wereld?

Wat heb ik in mij om anderen te helpen en/of van dienst te zijn. Wat is mijn eigenlijke reden van bestaan, welke unieke waarde heb ik om anderen te dienen?

Stel jezelf deze vraag telkens weer en het enig juiste antwoord zal als vanzelf naar boven borrelen. En zodra je het antwoord ontdekt op deze vraag en je hier op gaat focussen, hoe meer zekerheden je hierin opbouwt, hoe meer welvaart je naar jezelf toetrekt.


Hou voor altijd vast, dat alles zijn prijs heeft, zolang je anderen ermee kunt helpen.

Weten wat je waard bent, schept waarde in jouw leven en in het leven van anderen, en vervolgens komt dat in de vorm van welvaart weer bij terug.

Ik wens je veel waarde!

 

Hans Oelen

Palaver-trainingen