Vergeven en loslaten

PLAATJENAAM

Ja natuurlijk heb jij het volste recht om boos en zelfs getraumatiseerd te zijn, wanneer je een bepaald onrecht is aangedaan.

Je hebt ook het volste recht op alle lichamelijke ongemakken, blessures en maagzweren die hier onvermijdelijk op zullen volgen. Ik zeg en formuleer dit nogal stellig, ik ben het me bewust. Wij hebben hier namelijk altijd en onder alle omstandigheden te maken met universele wetmatigheden, waar we op geen enkele manier onderuit kunnen komen. Iets wat door de (medische)wetenschap met nog grotere stelligheid wordt ontkent of genegeerd en daarom zijn veel mensen ongewild en onnodig afhankelijk geworden en gemaakt van medicijnen, zonder te weten dat we zelf zoveel zélf kunnen oplossen/genezen.
               
Oorzaak en gevolg

Er is een grote en betrouwbare wet die alle zaken regelt binnen ons leven. Deze universele wet heet ‘de wet van oorzaak en gevolg’.
De manier waarop het werkt, is dat wat we uitzenden, vermenigvuldigd naar onszelf terugkomt. 

Dit betekent dat wanneer iemand ons onrechtvaardig behandelt of bejegend, dat onrecht vervolgens automatisch vermenigvuldigt bij die ander terugkomt! Het wordt dus zonder dat iemand er ook maar iets aan kan doen, het probleem wat hij/zij als vanzelf over zichzelf afroept.

Natuurlijk zul je zélf ook op een bepaalde manier bewust om moeten gaan met de gevolgen van het onrecht wat jou is overkomen. De manier waarop je hier namelijk emotioneel mee omgaat, bepaalt uiteindelijk het verschil wat het verschil maakt.

Wanneer je een dergelijk voorval ‘gewoon’ oppakt, zonder je emotioneel geraakt te voelen, dan is er maar één probleemeigenaar, en dat is de ander die jou onheus behandeld heeft.

 

Als je echter op het onrecht wat je wordt aangedaan, emotioneel reageert, door er voor te kiezen om boos te worden, beledigd te zijn, je beschadigd of getraumatiseerd te voelen, of juist wraakgevoelens te ontwikkelen, dan heb je er tegelijkertijd ook je eigen megaprobleem van gemaakt. De gevoelens die je hiermee teweeg brengt, raken je mentaal, maar met name ook lichamelijk, en dat in een vermenigvuldigende vorm!

Mensen die zich niet bewust zijn van deze (uit)werking en in deze valkuil zijn gestapt, zullen naderhand erkennen dat ze ongewild maagzweren, rugblessures, hoofdpijn, migraine, indigestie, slapeloosheid en andere fysieke problemen zijn gaan ontwikkelen.
Al deze gevolgen laten je zien en weten dat je de Wet van oorzaak en gevolg in feite hebt overtreden.

 

Dat is waarom in de bijbel Jezus al stelde hoe belangrijk het is te leren vergeven, "zeventig maal zeven" keer. Hij zei dit omdat hij wist dat wanneer je leeft en handelt vanuit liefde en vergeving, je liefde en vergeving terug zult ontvangen in vermeerderde vorm.

Dat is de wet!

Loslaten en vergeven creëert wonderen!

 

Hans Oelen

Palaver-trainingen