Stap voor stap naar je doelen

PLAATJENAAM

Jij hebt in je een onbegrensde kracht en vermogen, wat de meeste van ons nooit hebben geleerd te gebruiken.
* De allerbeste atleten gebruiken het.
* De superrijken gebruiken het.
* Succesvolle mensen in allerlei gebieden gebruiken het.Die kracht heet: visualiseren.
Het dagelijks toepassen van het visualiseren van je doelen en wensen, als zijnde al gerealiseerd, is dé methode die je heel snel kan en zal brengen wat je wenst in je werk en het leven.


Succesvol visualiseren van je doelen en wensen werkt op vier essentiële gebieden: 

1

Het activeert je onderbewustzijn in het genereren van creatieve  
ideeën en oplossingen die nodig zijn om te bereiken wat je wilt.

2


Het programmeert je brein in het scherper afstemmen en kunnen

herkennen van mensen, bronnen en omstandigheden die je nodig hebt
om bij je doelen aan te komen.

3


Het maakt je gerichter op de Wet van Oorzaak en gevolg, waar de

Wet van de aantrekkingskracht een onderdeel van uitmaakt.
Je haalt hiermee de mensen, omstandigheden en bronnen, als onderdeel
van je leven die je nodig hebt om je doelen te manifesteren, naar je toe.

4


Het bouwt en stimuleert je interne motivatie, waarmee je de noodzakelijke

actie onderneemt, die er uiteindelijk voor zorgen dat je doelen jouw realiteit
zullen worden.


Visualiseren is eigenlijk heel eenvoudig.

Ga zitten in een comfortabele positie, sluit je ogen en stel je voor, zo gedetailleerd als je kan, hoe jij en je omstandigheden en je leven er uit  zien, wanneer jij je doelen bereikt hebt.

Zorg er voor, dat jij in alles wat je ziet, het centrale punt bent. Je kijkt dus naar het leven zoals jij dat wilt hebben, met jezelf zoals jij wilt zijn, alle dingen, bezittingen en mensen die daar onderdeel van zijn. Kortom, een beeld of een mentaal filmpje, van hoe wilt dat jouw leven er uit ziet.


Mentaal repeteren

Atleten noemen dit visualisatieproces “mentale repetitie” en velen maken er sinds de jaren 60 van de vorige eeuw gebruik van, want toen werd het al gebruikt door de Russen. Het kost je hoogstens een tijdsinvestering van zo’n 10 minuten per dag.

De beste momenten waarop je het kunt doen is net na het wakker worden en net voor het slapen gaan. Dit zijn de momenten waarop je onderbe-wustzijn het meest toegankelijk is, omdat het nog niet overschaduwd wordt door je bewustzijn.


Neem de volgende drie stappen:

Stel je voor dat je in een theaterzaal zit. De lichten dimmen en de film begint. Het is een film over jou, jij die gerealiseerd heeft wat je wenst. Zie zoveel mogelijk details in de film, zoals de kleren die je draagt, de uitstraling op je gezicht, je lichaamsbewegingen en uitingen, de totale omgeving waar je bent met de mensen die er om je heen staan. Voeg alle geluiden toe die je erin wilt horen, verkeer, muziek, wind en hoor wat de mensen voor mooie dingen tegen je zeggen.

Voel vervolgens het gevoel in je lichaam, wat je verwacht te voelen, wanneer jouw leven is zoals het in die film is.

Sta nu op uit je theaterstoel, loop naar het filmdoek, open een denkbeeldige deur in het filmscherm en stap nu je eigen film binnen. Beleef nu de gehele ervaring van daarnet nogmaals, maar nu als de hoofdrolspeler in je eigen leven. Dit heet “belichaamde beeldvorming” en je zult ervaren dat dit veel meer met je gevoel doet date en zogenaamde “afstandelijke beeldvorming”. Het geeft een sterke verdieping in je ervaring en gevoel. Zie ook nu weer alle details die je er maar bij kunt zien en bij kunt brengen. Hoor wat je erbij wilt horen, voel wat je wilt voelen, ruik wat je wilt ruiken en raak aan wat je wilt betasten. 


           

Uiteindelijk, loop terug vanuit het scherm, wat nog steeds jouw film afspeelt, terug naar je stoel in het theater, grijp dan naar dat immense filmscherm en pers het in grootte terug naar het formaat van een cracker. Houd het miniatuurscherm tegen je hart en voel dat het volledig door je hart wordt opgenomen.

Het beeld is nu van jou, je hebt het bij jezelf naar binnengebracht als zijnde dat het nu van jou is. Besluit nu dit proces, door drie keer, met gevoel, de woorden uit te spreken:


Dank je wel, dank je wel, dank je wel!

Nu mag je je ogen weer openen en gaan doen wat je wilt doen.

Het visualiseren kost je ongeveer 5 minuten per keer en het zal je uiterst eenvoudig vallen om hier een dagelijkse routine van te maken, want het is erg leuk om te doen. Je zult er tevens verbaasd van zijn hoe snel je het gevoel en de ervaring zult hebben dat je de eerste zaken al zult manifesteren.


Maak geënsceneerde foto’s

Wat ook een krachtige techniek is, is het maken van foto’s, die zodanig in scène zijn gebracht, dat jij er op staat als eigenaar van datgene wat jij wenst.
Wanneer jij bijvoorbeeld een bijzondere auto wenst, neem je camera dan mee naar de locale dealer waar jouw droomauto in de etalage staat en zet jezelf dan op de foto, terwijl jij achter het stuur zit van die auto.

Wanneer het jou doel is om een vakantie door te brengen in Parijs, zoek dan een grote poster van bijvoorbeeld de Eiffeltoren en laat iemand er een foto van jou, met behulp van de computer inplakken, alsof het lijkt dat jij onder de Eiffeltoren staat.

Hang deze foto’s vervolgens op zichtbare plaatsen en bekijk ze zo vaak en zo intensief mogelijk. Koppel er je fantasie aan.


Gebruik affirmaties om je visualisaties te versterken.

Een affirmatie is een met woorden en gevoel uitgesproken bevestiging dat iets al in de gerealiseerde vorm is gemanifesteerd. Je vertaalt je wens dus in een gerealiseerde vorm. Een paar voorbeelden:
*        Ik heb nu de baan van mijn dromen  

*        Ik ben een sterke persoonlijkheid met veel zelfvertrouwen

Door een affirmatie met regelmaat over de dag met herhaling uit te spreken, help je jezelf gericht te blijven op je doelen. Het sterkt je motivatie en helpt je om datgene wat je uitspreekt, te programmeren op je onderbewustzijn. Zoals je weet wordt alles wat er op je onderbewust-zijn staat geprent, jouw waarheid en jouw realiteit.


Verwacht resultaat.

Door het opschrijven van je doelen, het visualiseren van je wensen en het herhaaldelijk over de dag uitspreken van je affirmaties met het voelen van het gevoel er bij, zul je met zekerheid resultaten bereiken.

Visualisatie en affirmaties zullen je geloof en je overtuigingen veranderen, want ze beïnvloeden in positieve zin je mening en je vooronderstellingen over de mogelijkheden van de meest belangrijke persoon in jouw leven………JIJ!!

Ze zorgen er automatisch voor dat de 18 miljard hersenencellen in je hersenen worden uitgerust met de juiste bagage en ze ook allemaal zover te krijgen dat ze in een bijzondere en vastberaden richting werken. Je onderbewustzijn komt in een proces dat je voorgoed zal veranderen.  

Het proces is onzichtbaar en neemt niet veel tijd, afhankelijk van de aandacht die je er aan geeft..


Verwacht succes.


Hans Oelen

Palaver-trainingen