Overdenking vanuit een weten

PLAATJENAAM

Eén van de grootste denkfouten die we neigen te maken, is door te hopen dat het er morgen, volgend jaar of over vijf jaar beter uit zal zien dan nu.

Leven met de verwachting dat alles zijn tijd nodig heeft of dat geluk en succes er min of meer vanzelf wel zou komen of dat er op een bepaald moment in je werk of je leven zich iets zou aandienen, dat je totaal en voor altijd succesvol en gelukkig zou maken.Nu ben je er achter dat de kans op het uitkomen van die droom heel klein is.

Als het al realiteit is geweest voor je, dan waren het succes en het applaus helaas van zo'n korte duur, dat het gevoel alweer vervlogen is.

Gisteren nog werd je de hemel in geprezen en vandaag zit er alweer iemand anders op jouw plaats.

 

Vergankelijkheid

Al het mooie, boeiende, verheffende, prachtige, fantastische.......is van korte duur, wordt oud en lijkt te vervliegen, zoals dat droomhuis wat na jaren woongenot ineens z'n bijzonderheid verliest, die mooie nieuwe auto die weer klein en nietig lijkt in de schaduw van die van de buurman.

 

Het lijkt wel of al het mooie en gewenste van korte duur is en dat alles wat we niet willen, zoals angsten, onzekerheden, tegenslag en tekorten zich telkens weer aandienen als onuitroeibaar onkruid.

 

Leven in het NU

Steeds weer dat gevoel: Terug bij af!

Kennelijk wordt het tijd voor de conclusie, dat het eeuwige geluk niet in de toekomst ligt, maar in het NU, en niet in de vervulling van je wensen, maar in je denken van vandaag.

Het is eenvoudiger om door een raam te kijken dan naar je eigen spiegelbeeld, maar heb jij vandaag al eens oprecht naar jezelf gekeken en je bewust geweest van alles wat je hebt gewaardeerd vandaag?

 

Geluk, harmonie, succes, gezondheid, welvaart, liefde......ontstaat nooit als voortvloeisel uit negativiteit of ontevredenheid, maar heeft een positieve basis nodig waarop het zich kan beklijven.

 

Stop met het najagen van een toekomst die nooit komt, werk aan een heden die er altijd is. In plaats van de tekortkomingen die je nu voelt, zou je overvloed kunnen gaan ervaren.

 

Hans Oelen

Palaver-trainingen