Bereik jij de omzet en de marge die jij wilt?

PLAATJENAAM


Heb jij ook elke maand weer moeite om het gestelde verkooptarget te bereiken?
Ben jij er kortom ook zo ongewenst bedreven in om steeds maar weer resultaten te bereiken die je liever niet wilt?
Te lage omzet, te weinig afspraken, te lage marges, te lege agenda, te weinig leads….etc?


Hoe kan dat nou?

 
Realiseer je dat je dan met een waarschijnlijke zekerheid vast zit in een patroon en dat het heel eenvoudig is om dit patroon te doorbreken. Jij bent namelijk zelf in staat te stoppen met resultaten die je liever niet wilt en te beginnen met die resultaten die je juist wél wilt…. Zelfs nog meer dan dat…… gemakkelijk en zonder ook maar de minste moeite.


Veel verkopers, en misschien herken je jezelf hier ook in, zijn met hun aandacht niet gefocust op wat ze willen, maar is hun aandacht vaak gericht op wat ze juist niet willen. Ze maken zich zorgen om wat er allemaal mis kan gaan, wat waarschijnlijk niet gaat werken, wat de consequenties zullen zijn als ze hun targets (weer) niet halen, het schaamtegevoel wat ze zullen ervaren tegenover hun salesmanager en hun collega’s…

Ik zal je een paar voorbeelden van gedachten geven die ik hier bedoel:

-  Ik wil niet mijn baan gaan verliezen

-  Ik laat me door inkopers niet als een snotneus behandelen

-  Ik krijg mijn agenda steeds maar niet gevuld

-  Ik ben niet scherp genoeg in mijn gesprekken

-  Ik zit gewoon in het verkeerde rayon

-  Ik heb altijd van die ……… klanten

-  Haal ik deze maand weer mijn bonus niet

-  Die ….recessie gaat me m’n kop kosten


Wanneer je aandacht gericht is op dat wat je niet wilt of waar je bang voor bent, dan pikt je onderbewustzijn juist dat op en zet je denken en de daaraan gekoppelde acties zodanig voor je uit, dat je exact dat realiseert, waar je bang voor bent en wat je niet wilt. Zo werkt het en niet anders!

Hoe dit werkt?
Als jij tegen jezelf zegt dat je je agenda maar niet gevuld krijgt, dan denk je feitelijk aan een niet gevulde agenda….. en daar is vervolgens je focus op gericht.
En dat is wat je onderbewustzijn oppikt en uitvoert en realiseert.


Wat kun je nu doen om dit proces te keren en wel betere resultaten en marges te bereiken?

Door jezelf te trainen in het focussen op wat je wel wilt in plaats van op wat je niet wilt!

Leren dus, om controle te krijgen over je eigen denken, want dat, waar je dominant aan denkt, trek je op de één of andere manier naar je toe.

Beeldvorming.

Als jij je cruisecontrole instelt op 100 kilometer per uur, dan zorgt het achterliggende managementsysteem ervoor, dat je 100 kilometer per uur rijdt.

Kom je nu op een verhoging naar een viaduct terecht en je krijgt tegelijkertijd een stoot wind van windkracht 10 op je neus, dan zal je snelheid heel even terugvallen naar 85 of 90 kilometer, maar al snel past het systeem zich zodanig aan op de omstandigheden, dat je, voordat je de top van het viaduct hebt bereikt, weer automatisch op de 100 kilometer per uur zit.

 

Exact volgens hetzelfde principe werkt ook je onderbewustzijn.

Als jij het instelt op succes, zoals het realiseren van voldoende afspraken, het elke maand met gemak realiseren van voldoende omzet met goede tot zeer goede marges, dan zul je dat realiseren…… automatisch en met het grootste gemak.


Door je gedachten (30.000 tot 40.000 per etmaal!!!) gericht te focussen op wat je wilt bereiken en realiseren, vertel je je onderbewustzijn als het ware om je denken, je gevoel en je acties zodanig te sturen, dat je de resultaten bereikt waar je aandacht op gericht is.

Je onderbewustzijn bepaalt
Net zoals je computer naadloos functioneert conform datgene wat er op de harde schijf staat geprogrammeerd, zo werkt ook je onderbewustzijn, wat als voorbeeld is gebruikt voor de ontwikkeling van diezelfde harde schijf van je computer.

Je onderbewustzijn bepaalt.

 

Wanneer je dus andere resultaten wilt dan nu, bepaal dan allereerst wat je concreet wilt bereiken, en geef daarna antwoord op de vraag, welke overtuigingen je nodig hebt om die resultaten met gemak en zonder moeite te bereiken, elke maand weer, maand na maand na maand na maand.

 

Spreek die overtuigingen zo vaak als mogelijk uit, want daarmee richt je je denken op datgene wat je wilt en niet meer op dat wat je niet wilt. Hou dit vol, 30 dagen lang, want dat is de gemiddelde tijd die er voor nodig is om een intern vastgelegd patroon te kunnen veranderen.

 

Realiseer je, dat je computer nooit iets anders zal doen dan z’n blueprint, zo zul jij ook nooit iets anders doen en bereiken, dan je blueprint.


Ik wens je veel plezier en succes

 

Hans Oelen