Lach jezelf naar succes

PLAATJENAAM

Ik ben met Palaver-trainingen begonnen in 1992 en weet inmiddels boeken vol te schrijven met de meest bijzondere, prachtige en levensverrijkende ervaringen en resultaten.
Toch wordt ik telkens weer geraakt door nieuwe levenslessen.

Ik heb tijden gekend dat ik mezelf van de ene order naar de andere moest knokken. Succes was in mijn toenmalige overtuiging een kwestie van wilskracht en doorzettingsvermogen, de weg van de lange adem.Tegenwoordig prijs ik mezelf uiterst gelukkig dat ik geen zorgen of ongerustheid meer ken. Ik ga met veel plezier en een grote glimlach door het leven en dat gun ik jou ook.


Ben ik financieel binnen?

Als ik dat al zou zijn, dan ging ik lekker verder met waar ik nu mee bezig ben, want het brengt me veel te veel plezier en bevrediging om er nu al mee te stoppen!

Wat er in mijn commerciële bestaan en mijn leven is gebeurd, deel ik graag met je, zoals ik dit ook al tijden deel met de ondernemers en de verkopers waar ik dagelijks mee werk.

 

Niet alles is zoals het lijkt

Je zou denken, dat opgewektheid, plezier in het leven en in wat je doet en veel en vaak oprecht lachen, altijd een aanleiding moet hebben, bijvoorbeeld het resultaat moet zijn van het lukken van zaken.
Een verkoper die een mooie order heeft afgesloten of een goede en effectieve presentatie heeft gegeven, weet van zijn succes en glorie te genieten wanneer hij weer in de auto zit en zijn vreugde met een gulle schaterlach de ruimte geeft, YESS!!!

Echter na dit soort ervaringen eens serieus te hebben overdacht en er mee aan het experimenteren te zijn gegaan, kwam ik tot een totaal andere conclusie.

 

Het werkt precies andersom!!

Het plezier, het onbezorgd gelukkig zijn en de schaterlach zijn niet het resultaat van een geweldige actie die heeft geleid tot succes, NEE, het plezier, het onbezorgd gelukkig zijn en de schaterlach zijn de veroorzakers van het succes!

Ik begon dit uit te dragen naar mijn trainingsdeelnemers, dat wanneer ze gelukkig zijn, gedreven en enthousiast en zonder angst en zorgen en met veel vertrouwen hun leven leiden en hun commerciële werkzaamheden doen, succes als automatisch gevolg het resultaat is.

Ik weet nu hoe ik mezelf en anderen, waaronder verkopers, in een staat van gelukkig en opgetogen zijn kan krijgen en ook hoe ze zichzelf in die staat kunnen houden.
Vanuit die positieve emotionele staat, nodig ik ze vervolgens uit om indringend na te gaan denken over hun wensen en hun verlangens, als het gaat over succes.

De resultaten zijn werkelijk overdonderend.
Ik hoef mensen niet meer te vertellen hoe dit werkt en waarom dit zo haaks staat op het al eeuwen bestaande maatschappelijke denken.
De bereikte resultaten zijn voor de meeste mensen voldoende bewijs om niet verder door te hoeven vragen hoe dit nu kan. 

 

De essentie achter deze ervaringen is:
Je huidige situatie en omstandigheid, dus de huidige conditie van je leven en je werk zijn  niet de aanleiding voor je huidige gedachten, stemming en emoties, het is het gevolg ervan, het directe resultaat. 

 

Is dat nu de wereld op zijn kop?
Nee, de wereld staat al eeuwen op z’n kop en aan jou om deze nu in de goede stand te zetten. 

En natuurlijk, ik wil je als geïnteresseerde en op zoek naar blijvend succeszijnde verkoper, lezer of criticus niet onthouden HOE dit principe werkt en kom daar graag in mijn volgende artikel, met de titel “als een radio” op terug. 

Ik wens je veel schaterlachen, plezier, vertrouwen en onbezorgdheid.

 

Hans Oelen

Palaver-trainingen