Geven

PLAATJENAAM

Geven is de allerbelangrijkste voorwaarde in het scheppen van een leven wat je wenst. Wanneer twee mensen tot elkaar komen met de hartintentie, het maximaal mogelijke te geven aan elkaar, dan zullen beide mensen als vanzelf het maximale terug ontvangen.
Dit gebeurt vanuit een fundamentele natuurwet.  Zo is zaken doen een kwestie van het geven van (meer)waarde en binnen relaties is het een kwestie van liefde  geven, acceptatie en begrip. Door te geven creëren we het verschil wat het verschil maakt en weten we  overvloed te scheppen op alle gebieden in het leven.

We zijn allemaal uniek en vanuit dat unieke Zelf is het van belang je bewust te zijn dat je daarom ook alleen maar unieke dingen te geven hebt.

Dat wat jij te geven hebt, wat dat ook maar moge zijn, ligt altijd aan de basis van de overvloed die jij kunt creëren in je leven.

Overvloed

Je kunt emotioneel geven, mentaal, fysiek, materieel en/of spiritueel. Hoe jij dat wat je geeft ook aanbied, het komt altijd in de vorm van overvloed weer bij je terug.
Tegengesteld echter, wanneer jij de geschenken die je hebt niet deelt, zul je ook weinig tot geen overvloed ervaren.

 

Met het geven creëer je twee effecten:
Een zichtbaar / ervaarbaar effect, in de vorm van het voordeel wat de ontvanger kan hebben van je geschenk, en een subtiel en onzichtbaar effect, namelijk de invloed of beïnvloeding die je bewerkstelligt door het geven.

 

Geven zonder verwachting

Wanneer je geeft vanuit een open hart en dus geen enkele verwachting koestert, hier iets voor terug te krijgen, dan breng je een onzichtbare subtiele invloed tot stand, die uiteindelijk een positieve reactie oplevert, die je niet van tevoren kunt voorspellen.

Leer jezelf hier maar eens bewust van te zijn en je zult merken dat de meeste goede en mooie, maar ook de ongewenste dingen die ons in het dagelijks leven overkomen, de directe resultaten zijn van de subtiele beïnvloeding, van de ‘geschenken’ die jij hebt gegeven.

 

Wanneer jouw acties zijn gebaseerd op het geven vanuit een open hart en een open geest, dan komen er mooie zaken op je pad die je vooraf nooit had kunnen bevroeden.

 

We kunnen alleen geven wat we kunnen geven
Dat wat je kunt geven, moet je wel kunnen geven, door het allereerst aan jezelf te geven, op dezelfde manier als waarop je het aan anderen zou geven!

Wanneer je namelijk wél geeft aan anderen, wat je niet aan jezelf geeft, dan zul je vroeger of later volledig opdrogen en vanaf dat moment niets meer kunnen geven.

 

Kortom, ook geven dient uitgebalanceerd te zijn.

Heb jij hier concrete ervaringen mee en vind je het leuk om dat met ons te delen?

Ik zie graag jullie ervaringen tegemoet.

Verwacht alleen het mooie!

 

Hans Oelen

Palaver-trainingen