Er bestaan geen tekorten

PLAATJENAAM


"Er is nooit en er zal nooit enig tekort van iets zijn van wat wij wensen,

behalve wanneer we dat tekort vanuit beperkende gedachten

in onszelf creëren."


Een waarheid als een koe, die al door vele groten der geschiedenis is uitgedragen.

Datgene wat wij scheppen in de fysieke tastbare wereld, hebben we eerst gecreëerd in ons eigen denken.


Het mentale werk

 

Dit betekent dat elk probleem wat we ervaren en willen oplossen in de wereld, we allereerst zullen moeten oplossen in onze eigen geest.

Stel je hebt moeite om je targets te halen, je kampt met een chronisch omzet tekort, je krijgt je agenda niet vol, je hebt voldoende afspraken , maar de gesprekken lopen op niets uit, en je hebt er al van alles aan gedaan, zonder zichtbaar resultaat, dan is het verstandig van die weg af te stappen, want dan ligt daar kennelijk niet de oplossing.

Ga daarom dan iets wezenlijk anders doen, door alles wat je wilt realiseren, eerst te laten ontstaan in je geest.

En hoe doe je dat?

Door jezelf eerst te realiseren dat je een veelheid aan excuses en beperkende gedachten en overtuigingen met je meedraagt, die er tot op dit moment toe hebben geleid, dat je nog niet hebt wat je wél graag wilt.

Wordt jezelf bewust van deze zaken, door eens grondig te gaan luisteren naar wat je allemaal inwendig tegen jezelf vertelt!

Nu je dit weet, is het zaak om jezelf eerst te verlossen van die excuses en beperkende gedachten en overtuigingen.

Als je het voor je kunt zien en het kunt beleven in je geest, dan is het van jou en kun je het aantrekken!

 

Ondernemer

Zelf heb ik van jongs af aan altijd de wens gehad om ondernemer en succesvol te zijn, maar vanuit mijn jeugd is me altijd voorgehouden dat dat er voor mij niet inzat.
Ik ken dus al die interne excuses en beperkende gedachten, voortkomend uit beperkende geloofssystemen. En toch, op een dag in 1992, na veel intern denk- en fantaseerwerk, besloot ik het wel te kunnen. Vanaf dat moment duurde het nog maar een paar maanden voor ik het was.

Het gebeurde zonder dat ik ook maar het minste idee had hoe ik vanaf dat moment zaken moest gaan aanpakken om alles te laten slagen.

Stap voor stap, met geloof in mezelf en mijn eigen kunnen, kwam een mentor op mijn pad die me de lessen leerde en de richting wees en een paar maanden later kreeg ik m’n eerste grote opdracht. En ik kan je zeggen dat deze opdracht écht groot was!

 

Dit als het bewijs voor de beginstelling,

dat de enige beperkingen die het leven kent,

de beperkingen zijn die voortkomen vanuit je eigen hoofd.


Kortom, waaraan kom jij tekort in je werk of je leven?

Is het geld, omzet, afspraken, klanten, ondersteuning, voorspoed, succes, vitaliteit, uitdaging….?

 

Maak jezelf daarom allereerst eigenaar van wat je wenst in je geest, hoor dan de excuses of beperkende gedachten die vanuit je ego worden geformuleerd en overspoel ze met tegenovergestelde gedachten die je dienen.

Breid vervolgens je bewustzijn uit en zie jezelf voor je in de positie en omstandigheid zoals jij die wenst.

 

Dagelijkse actie

Eigen jezelf die situatie toe als zijnde jouw realiteit en blijf dat beeld en dat gevoel elke dag weer koesteren en je zult ervaren dat dit artikel de volle waarheid in zich draagt en niets dan de waarheid.

Maak vervolgens in je geest en in je visualisaties alles wat je wenst nog groter dan groot, en maak ook je gevoel daaromtrent elke dag groter dan groot….. en je toekomst is gerealiseerd.

Hans Oelen

Succescoach