Egoïstisch?

PLAATJENAAM

Het simpele feit is, hoe meer ik mijn focus richt op het welzijn van anderen, des te gelukkiger ik ben. Omgekeerd, ik merk ook dat wanneer ik mijn best doe om dingen te vinden die mezelf gelukkig maken, zoals leuke hebbedingetjes of een weekje varen, ik eigenlijk merk dat ik hier minder gelukkig van wordt dan wanneer ik gericht ben op anderen.

Dit is echt een ontdekking!
Ik ben dus op m’n best wanneer ik enigerlei waarde kan toevoegen aan iemands bestaan.
Waarom dit zo belangrijk is voor me? 


Zelfopoffering.
Omdat ik uit ervaring weet, dat wanneer ik het heb over het maken van een verschil hier op deze aarde, er sommige mensen zijn die denken, dat ik het dan heb over één of andere vorm van zelfopoffering.
Kortom door goed te doen, je eigen pleziertjes in het leven op te geven.

Dat zou niet alleen niet werken, want ik kan anderen niet geven wat ik zelf niet heb, kortom ik koester het plezier en het geluk wat ik heb.


Levensmissie

Het is mijn levensmissie om mensen te laten inzien dat ze gewoon afstand kunnen nemen van een leven wat zich kenmerkt als ongelukkig, ellendig en zinloos, en er plezier en een zonnige toekomst voor in de plaats te brengen. Door deze levensmissie te volgen en een begin te maken met het creëren van een verschil voor anderen, heb ik geleerd wat echte en constructieve vreugde is.

Het meest egoïstische wat je dus kunt doen is, je te richten op het welzijn en geluk van anderen.

Ja, dat klinkt vreemd, maar waar is waar.

Daarom, vind de reden waarom jij hier op deze wereld bent en maak het verschil, wat voor velen het verschil zal zijn!
Je wordt er nog gelukkiger van ook.

Hans Oelen

Palaver-trainingen