Succes is maar één gedachte bij je verwijderd.

PLAATJENAAM

Misschien is het goed om de volgende overdenking eens zorgvuldig af te wegen in de roep om klanten en omzet.

We hebben in essentie nooit een omzetprobleem,

we hebben hoogstens een denkprobleem.

 

En wat mij betreft is dat een volledig juiste veronderstelling!
En wanneer je, deze voor mij, volledig ware veronderstelling eens grondig doortrekt en  toepast op vrijwel elk ander gebied van je leven, waaronder je ondernemerschap, je klanten, je succes, je relaties, je omstandigheden, je ideeën over jezelf en over je financiële en commerciële mogelijkheden…etc, dan ben je slechts één gedachte, één idee verwijderd van de door jou gewenste oplossing.

Of je nu verkoper bent, ondernemer, zzp’er, adviseur, trainer, coach…, dit geldt voor ons allemaal.

 

Het is verbazingwekkend, maar waar.

 

Je bent slechts één gedachte uit de buurt van vrijwel alles wat je wilt.

 

Waarom willen we wat we willen?

In feite willen we wat we willen, zoals omzet en meer klanten, omdat we geloven dat het hebben van dat wat we willen, ons een beter tot een goed gevoel zal gaan geven. Gevoelens als zekerheid, veiligheid, zorgenloosheid, geluk, importantie, aantrekkelijkheid, vreedzaamheid, beter in staat zijn tot……etc.

 
Kortom, welk materialistisch ding of omstandigheid we ook maar willen en verlangen, blijft, dat hetgeen we eigenlijk écht en vanuit essentie willen en verlangen, dat dat uiteindelijk een goed gevoel is…… en dat goede gevoel is met waarheid hoogstens maar één enkele gedachte/idee bij je vandaan.

 

Gevoelens worden veroorzaakt door het denken

Met andere woorden, als jij je graag beter wilt voelen, is er ergens een gedachte die je zou kunnen gaan denken om je daadwerkelijk beter te gaan voelen.

Eén gedachte verwijderd van je goede en diep gewenste goede gevoel!

 

Maar stop nu niet met lezen, want misschien komt het belangrijkste nog.

 

Wanneer jij je beter voelt door die ene gedachte, dan zul je ervaren dat hetgeen je wenst, veel makkelijker naar je toekomt dan op momenten en dagen waarop je je rot en bezorgd voelt.

 

Als je je goed voelt

Kijk maar eens naar een gewoon algemene dag waarop je je goed voelt, dan “lijkt’ ook alles beter en eenvoudiger te gaan.

Contacten leggen gaat eenvoudig en soepel, je gesprekken lopen soepel en eenvoudig, ideeën komen boven zonder moeite en geen inkopersvraag is je te zwaar.

 

Als je je minder voelt

En omgekeerd, als je je niet goed voelt, dan lijkt het alsof alles wat je wenst mijlenver van je verwijderd is. Het gaat ineens niet meer automatisch, je swung is weg, je hakkelt tijdens gesprekken en je straalt niet.

Herkenbaar?

 

Daarom, als jij iets wilt, waardoor je je goed gaat voelen, overweeg dan deze al eerder genoemde mogelijkheid:

Het is maar één gedachte van je verwijderd!

 

Maar dan, ook wanneer je schoorvoetend akkoord gaat met wat ik zeg, zul je op een bepaald moment gegarandeerd reageren met de welbekende ‘JA MAAR…’,  

En deze - ja maar…- zal er waarschijnlijk ongeveer als volgt uitzien:

“Ja maar, hoe ga ik met dat betere gevoel mijn omzet wél realiseren of hoe gaan die klanten dan wél bij me binnenkomen?”


Door je beter te voelen, krijg je de dingen die je wilt beter en sneller voor elkaar, waaronder geld, omzet en klanten, want wanneer je je beter voelt, ben je per definitie effectiever aan de gang met de acties die nodig zijn en je creatieve ideeën stromen gemakkelijker naar buiten, omdat je gevuld bent met de juiste positieve energie, die leidt tot de door jou gewenste resultaten.

 

Als voorbeeld:

 

-        Wanneer jij je goed voelt, betekent dat automatisch dat je als mens vol zit met de juiste energie.

 

-        Wanneer jij je beter voelt, voelen mensen zich als vanzelf meer aangetrokken tot je.

 

-        Wanneer jij je beter voelt, zie je er automatisch beter en energieker uit.

 

-        Wanneer jij je beter voelt, ervaar je meer helderheid van geest.

 

-        Wanneer jij je beter voelt, bruist er als vanzelf veel meer creativiteit uit je brein en kun je beter denken, scheppen en creëren.

 

-        Wanneer jij je beter voelt, ben je alert en veel beter en effectiever in staat om te reageren op kansen die voorbij komen en die je met zekerheid niet signaleert wanneer jij je NIET GOED voelt.

 

-        Wanneer jij je beter voelt, dan reageert en functioneert je lichaam ook veel beter.

 

-        Wanneer jij je beter voelt, heb je de neiging om makkelijker groeikeuzes te maken en ben je veel meer gericht op kansen dan op problemen.

 

-        Wanneer jij je goed voelt, ben je veel sneller bereid om anderen te helpen die vervolgens daarna weer bereid zijn zich in te zetten voor iets wat jij belangrijk vindt.

 

Daarom nogmaals de constatering, dat datgene wat jou in staat stelt om je goed te voelen, omdat je succesvol bent, klanten aantrekt, rinkelende kassa’s hoort…etc. heel vaak maar één enkele gedachte van je verwijderd is.

 

Hans Oelen

 Succescoach