Droomt u wel genoeg? (3 van 3)

PLAATJENAAM

- Stel dat je slaapt

- Stel dat je droomt in je slaap

- Stel dat je in je droom naar een hemelse omgeving gaat

- Stel dat je daar een prachtige bloem plukt

- Stel dat je bij het wakker worden deze bloem nog in je hand hebt!?
Visualiseren

Visualiseren is een uiterst effectieve en resultaatgerichte bezigheid.

Ingrijpender dan je denkt, welke wens of toekomstverwachting je ook maar gaat visualiseren, het is een garantie dat je hier blokkerende of niet dienende overtuigingen over jezelf en je leven tegenkomt.


Faalangst, minderwaardigheidsgevoelens, negatieve bevestigingen over jezelf en beperkende gedachten gieren door je hoofd.

Confronterend maar tegelijkertijd ook heel erg zinvol, want door deze gedachten leer je je eigen conditionering en programmering kennen.

 

Programmeringen en persoonlijke overtuigingen waar je je veelal niet van bewust bent en die er onbewust toch voor hebben gezorgd dat je nog niet datgene hebt kunnen bereiken wat je al tijden voorstaat.

 

Wat moet je nu met deze programmering doen?

Herken je bij jezelf die niet controleerbare gedachten in je hoofd, die alsmaar weer zeggen dat wat jij wilt niet voor je is weggelegd? Dat kan ik niet, dat ben ik niet waard, ja,ja, het zal wel....etc.  Heb je deze stem nog nooit gehoord......? Je hoeft er niet aan te twijfelen en jezelf in alle nuchterheid ook niet wijs te maken dat jij dat niet hebt, want het is er wel degelijk!
Deze stem voedt onbewust de neiging om in termen van schaarste in plaats van overvloed, beperkt in plaats van open en vrij te denken?
Aan de ene kant wens je iets moois en aan de andere kant geloof je er eigenlijk niet in omdat je vindt dat dat niet voor jou is weggelegd?!

Herken je dat?

Wat kun je doen om die gedachten te laten verdwijnen?

De gedachten ontkennen, overschreeuwen of zelfs bevechten, zou betekenen dat je jezelf aan het ontkennen en bevechten bent, want die gedachten komen uit jezelf voort.
Het meest raadzame is, de aanwezigheid van deze gedachten te erkennen en ze te accepteren. Accepteer hun aanwezigheid, dat is alle aandacht die je er aan moet geven, want weet dat alles wat je aandacht geeft, werkt als water en voedsel voor planten, het wordt steeds groter en manifester.

 

De gedachten zijn er echt, ook bij jouw, leer ze kennen, gun jezelf een moment van stilte en luister naar datgene wat je jezelf te vertellen hebt. Sluit als het ware vriendschap met je eigen niet controleerbare en beheersbare gedachten en leer zo jezelf en je mogelijkheden kennen.

 

Richt je vervolgens op wat je wilt en wat je wenst, maak er beelden van, zie alles op je netvlies zoals jij het hebben wilt, hoor de geluiden die erbij horen, ruik wat er te ruiken valt, voel alles wat je wilt voelen en denkbeeldig kunt aanraken. Probeer het niet, doe het, een aantal dagen achter elkaar op vaste momenten en laat het dan los!!

 

Vertrouw er maar op dat hetgeen je wenst, vanaf nu in aanbouw is, MAAR blijf luisteren naar de interne stem en bepaal zelf of ie van jou gelijk krijgt of niet.

 

Hans Oelen

Palaver-trainingen