Droomt u wel genoeg? (1 van 3)

PLAATJENAAM

Napoleon Hill deed begin vorige eeuw onderzoek naar het succes van de top drie procent van de meest succesvolle Amerikaanse ondernemers.
Hij onderzocht het succes van de grote trekkers van de industriële revolutie, zoals Andrew Carnegie, Henry Ford, Thomas Edison en Alexander Graham Bell.
Zijn bevindingen beschreef hij in zijn meesterwerk, Think and grow rich.Dromen serieus nemen

De voornaamste overeenkomstige kracht die hij keer op keer zag, is dat zij hun dromen serieus nemen, die dromen omzetten in duidelijke visies en die visies vervolgens dagelijks voor zichzelf herhalen, zodat het onderbewustzijn er in gaat geloven.

Zodra het onderbewustzijn de visie uiteindelijk accepteert, straalt de persoon de visie als vanzelf uit, waardoor de droom vroeg of laat in de stof wordt gemanifesteerd.

 

Succes begint met.....
Hill: 'Succes begint met een geesteshouding, met vastberaden doelgerichtheid.

Het is niet nodig om extreem hard te werken. want succesvolle succesdenkers trekken geld en succes naar zich toe, zoals anderen geluk of pech naar zich toetrekken'.

 

Onze, vaak onbewuste, verlangens en denkpatronen creëren onze dagelijkse realiteit, of we dat nu leuk vinden of niet. Het is de bekende self-fulfilling prophecy. Gedachten hebben namelijk een veel groter bereik dan we denken.
Als je erop gaat letten, zie je voorbeelden van hoe je op basis van je eigen denkbeelden je lot en positie creëert. Hill: Het is bekend dat een mens uiteindelijk alles gelooft wat hij tegen zichzelf herhaalt, ongeacht of het waar is of niet.

 

Het onderbewuste maakt geen onderscheid tussen constructieve en destructieve gedachten en emoties. Het onderbewustzijn werkt simpelweg met het materiaal dat we zelf aanleveren met ons denken. Het zet een angstige gedachte evengoed in werkelijkheid om als een gedachte vol moed en geloof.

 

Het onderbewustzijn is te programmeren.
Emoties en gevoelens spelen hierin een grote rol. Je kunt emoties vergelijken met gist in brood, want emoties kunnen passieve gedachtes actief maken.
Wat zijn nu de grootste killers voor het manifesteren van je visie?

Dat zijn de zogenaamde zwakmakers, zoals twijfel, angst, cynisme en vooroordelen, omdat deze gedachten verantwoordelijk zijn voor materiaal van een zeer slechte kwaliteit! 

 

Hans Oelen

Palaver-trainingen