De drie belangrijkste dagen

PLAATJENAAM

In uw professie als verkoper zijn er altijd drie dagen van succesbepalend belang.

Dit zijn de allerbelangrijkste dagen waarin u het zich niet kunt permitteren om u zorgen te maken of onzeker te zijn over uw kansen en over uw eigen kunnen en kunde. 


Allereerst gaat het hier over Gisteren.


Niet elke dag in het leven van een verkoper laat zich herkennen als de dag waarop alles soepel en eenvoudig verloopt, waarin u prachtige afspraken weet te maken en mooie deals weet te sluiten bij de meest vastberaden inkopers.
We kennen allemaal van die dagen waarop het even niet mee zit en waar uw kwaliteiten om wat voor reden dan ook niet uit de verf komen.

Gisteren is echter nu voorbij en op alles wat er gisteren gebeurde heeft u nu geen invloed meer. Het is geweest en u kunt er niets meer aan veranderen.
Zelfs het gevoel wat u had toen u uiteindelijk in de auto onderweg naar huis was, is het gevoel van Gisteren.

Elke actie die u ondernam en elk woord wat u heeft gezegd, het is gebeurd en het ligt nu achter u, onaantastbaar en onveranderlijk.

 

De tweede belangrijke dag is de dag van Morgen.
Een dag waar u zich pertinent geen zorgen om moet maken, want de dag van Morgen staat weer vol met goede intenties, uitdagingen, kansen en mogelijkheden.

 

De derde dag is de dag van Vandaag.
Wat de dag van vandaag zo bijzonder maakt, is dat het doorspekt is met de ervaring van Gisteren en het toekomstbeeld van Morgen.

Wanneer u de nare ervaringen van gisteren nog door laat vloeien in het gevoel en de stemming van vandaag en u steeds maar weer voeding geeft aan de angst en de onzekerheid voor de presentaties en telefoongesprekken voor Morgen, dan kunt u drie volle dagen doorstrepen in uw succesagenda!

De manier waarop u terugkijkt op gisteren en vooruitkijkt naar morgen, bepaalt uw kwaliteit van vandaag!

Accepteer daarom altijd de situatie zoals die is, want werkelijk, het is niet anders.
Door situaties te accepteren zoals ze zijn, ontdoet u het gebeurde van haar negatieve emoties. Kijk vervolgens als een ondernemer en benoem wat u de volgende keer anders en beter wilt gaan doen.

 

Het interne proces is echter nog van veel groter belang.

Elke winst is namelijk begonnen in uw hoofd

Negatieve gedachten over klanten, de economie, de branche, de prijzen maar met name ook negatieve gedachten over uzelf, uw kunnen en kunde, saboteren gegarandeerd al uw mogelijkheden en kansen.

Het meest noodzakelijke wat u dagelijks moet meenemen naast uw commerciële vaardigheden, zijn een vermogende stemming, vertrouwen en plezier. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten om onderscheidend te kunnen zijn in uw werk en tijdens gesprekken met klanten.
Wanneer deze ontbreken, werken uw commerciële vaardigheden ook niet meer.

 

Affirmaties

Affirmaties kunnen u helpen om er voor te zorgen dat u deze ingrediënten altijd tot uw beschikking hebt.

Affirmaties zijn positieve bevestigingen die u tijdens het rijden van en naar uw klanten hardop uitspreekt en die een versterkende werking op uw stemming en uw zelfvertrouwen hebben. Ze zijn zelfinspirerend en werken versterkend op uw gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen.
Affirmaties kunnen ook negatief van inhoud zijn. Dat zijn bevestigingen die gevoed worden door twijfel, zorgen, angst, teleurstelling en zelfkritiek.

*   Ik ben geen goede verkoper.

  Ik ben een kluns, een slappeling….

*   Ik heb hier geen kansen, er zit veel te veel concurrentie

  Zo’n hoge omzet als vorig jaar haal ik nooit meer!

  Van dit weer worden ook mijn klanten chagrijnig

*   Waarom heb ik altijd van die rotklanten?  

*   Wij zijn veel te duur, zo krijg ik geen enkele klant over de streep

  Ik kan het niet, ik ben niet goed genoeg

*   Hoe kan het dat het die anderen wél lukt?

 

Dit zijn allemaal affirmaties, maar in dit geval negatieve affirmaties, waarmee u zichzelf open stelt voor wat ik noem zelfsabotage.

U bevestigt hiermee alle negatieve gedachten over uzelf, uw kunde en kunnen die alleen nog maar zal zorgen voor meer verkoopellende.

Maak daarom nogmaals optimaal gebruik van de momenten overdag, waarop u alleen en in de veilige omgeving van uw auto doorbrengt, om het allerbeste uit u zelf te halen met positieve affirmaties, zoals:

 

*   Ik ben een fantastische verkoper

*   Ik ben succesvol

  Ik ben een sterke persoonlijkheid

*   Ik haal altijd met gemak mijn targets

*   Klanten doen graag zaken met mij

*   Yes yes yes yes yes!!!

 

Wanneer u het nog nooit hebt toegepast, kan het even een gevoel geven alsof u een barrière moet nemen, maar doe het, want het levert u orders op, want voor het  succesvol kunnen zijn in de verkoop, is een positief zelfbeeld essentieel!

Ik wens u veel goede gedachten en ………….verwacht succes!   

 

Hans Oelen

Palaver-trainingen