Bereik je doelen met minder moeite.

PLAATJENAAM

Er bestaan twee verschillende manieren om je doelen te bereiken.

Een zware moeilijke manier en een eenvoudige makkelijke manier.

 

De zware en moeilijke manier vereist dat je er dag en nacht aan werkt.

Het doel wordt een obsessie, het veroorzaakt veel zorg, energie en zelfs slapeloze nachten en je kunt het je niet veroorloven om ooit op te geven.

Omdat we met z’n allen nog zo vastgenageld zitten aan die harde en zware manier, zie ik het als mijn missie om te laten zien dat het ook anders kan.


De juiste formule in het kort:


1. Wees blij en dankbaar voor alles wat je nu al hebt.

2. Stel soepeltjes vast wat je graag zou willen en voel de juiste en passende emotie daarbij, als je bedenkt dat je het al bereikt hebt.

3. Neem actie wanneer je de juiste signalen en ingevingen krijgt.

 

Dat is alles!!

In mijn laatste boek, ‘Het nieuwe verkopen’ beschrijf ik de stappen in elk detail.

Lees dit wanneer je het gevoel hebt dat je niets hebt om dankbaar voor te zijn, even niet weet welke kant je uit moet of het even helemaal niet meer ziet zitten.

Het gaat je helpen wanneer je even vast zit met geld of wanneer je tegen muren aanloopt en het allemaal even niet wil lukken.

Blijft, dat je moet weten wat je graag wilt bereiken en daar gevoelens bij voelt die je blisj maken… en het mooie is, het gaat juist om die gevoelens, want die doen al het onzichtbare werk!!

 

Ben ik toch iets te kort door de bocht voor je?

Okee, dan hier wat nuancering en verdere uitleg.

 

1. Voel je dankbaar en leef vanaf nu vanuit dankbaarheid.

Het maakt niet uit waar je woont en wat je allemaal hebt.

Realiseer je, dat je in vergelijking met velen in de derde wereld, left als in een koninkrijk.

 

2. Stel zonder beperking vast wat je diepste verlangens zijn.

Stel je in je wildste fantasieën nu al voor dat je het bereikt hebt. Zie dit voor je en voel nu al de gevoelens die hierbij horen.

Omdat de wereld simpelweg bestaat uit energie in vorm, betekent dit wanneer jij dat wat je wenst nu al voor je ziet als zijnde jouw realiteit, je nu al bezig bent het aan te trekken.  Echter, wanneer je het zet in een vorm, als dat je het keihard nodig hebt, dan trek je het niet aan, maar je duwt het van je af!

Het moet een verlangen zijn, een wens, en je moet nu al de opwinding voelen die hoort bij het bereiken van dat verlangen. Positief denken is goed, maar zonder het voelen van het bijbehorende gevoel, gaat er met garantie NIETS gebeuren.

Behoefte duwt alles van je af en verlangen trekt naar je toe! En wanneer je nu al kunt voelen dat je het hebt, dan zul je het ontvangen.

 

3. Handel en neem actie op basis van je kansen en je intuïtie.

Het kan zijn dat je aanbiedingen krijgt, telefoontjes, mails of wat dan ook maar. Reageer hier op. Onderneem actie wanneer dit gebeurt. Je kunt van te voren nooit weten wat uiteindelijk jou tot je doel brengt. Maar weet wel, en knoop dit in je oren: Het ondernemen van actie is het laatste en het piepkleinste onderdeel van het proces!!

Intuïtie en kansen komen als vanzelf naar je toe. Vertrouw op dit proces, want dat is de sleutel.

 

Ik hoor je al zeggen, is dat alles?

Ja, dat is alles. Dit is in basis het proces en laten we die eens doorlopen.

 

Kijk je kamer eens rond. Waar ben je dankbaar voor?

Maak een lijst en voel waar je dankbaar voor bent. Voel je nu dankbaar en dus gelukkig.

Je hoeft geen reden te zoeken om je gelukkig te voelen, maar als je een reden wilt, vind zoek die dan, door je gevoel van dankbaarheid te koppelen aan wat je om je heen ziet.  Wanneer je namelijk dankbaar bent, dan zit je op een mentale plek, die meer aantrekt van dat waar je dankbaar voor bent.

 

Kijk nu eens aan de binnenkant van jezelf en stel vast wat je graag zou willen hebben, zou willen zijn en zou willen doen. Wat lijkt je leuk….en schrijf dat op. Voel vervolgens nu al het gevoel wat je verwacht als dat realiteit wordt. Geniet er NU al van. Voel dat gevoel NU al.

 

Vervolgens vraag ik je nu even scherp op te letten

Ga nu zo vaak als mogelijk dat specifieke gevoel oproepen en leef van daaruit je leven.

Luister naar je ingevingen en neem hier actie op. Je moet helemaal niets. Het enige wat ik je vraag, reageer op je interne signalen, want die worden je ingegeven door van hogeraf. We noemen dat geïnspireerde actie.

Deze vorm van actie brengt je elke keer dichter bij je doel.

 

Je zult er versteld van staan hoe snel je doelen zich zullen vervullen.

 

Waak hier voor!

Wanneer je twijfelt aan het proces, je negatief gaat denken, je zorgen gaat maken en niet het gevoel van vreugde en geluk kunt ervaren wat zo essentieel is binnen dit proces, dan zullen je verlangens onbereikbaar voor je blijven. Je duwt ze dan ongewild van je af.

 

Daarom, heb plezier in de weg van hier naar daar, blijf lachen, blijf je aandacht richten op je doelen en blijf dankbaar onder alle omstandigheden.

Dit zijn de elementen die er toe doen.

Weet dat alles wat jij verlangt er al is… en het komt naar je toe, wanneer jij er klaar voor bent.

 

Hans Oelen

Succescoach