"Contemplatie is de hoogste vorm van activiteit."

PLAATJENAAM

Aristoteles


Het is een gangbare menselijke gedachte, dat om iets voor elkaar te krijgen, we altijd geneigd zijn om direct aan het werk te gaan, door iets te gaan doen.

We spenderen volledige dagen en weken met het druk zijn, druk, druk, druk, om er vervolgens achter te komen dat onze - things to do list - maar niet korter wordt.Echter, het is een grote waarheid, dat we werken, hard werken, in de plaats hebben gezet van iets wat contempleren heet, wat diep nadenken betekent, het diep en grondig overdenken van iets, voorzien van alle beelden die hier bijhoren.

Daardoor krijgt ons leven de vorm van een ballon, die ver wordt opgeblazen en daarna wordt losgelaten. Het vliegt wild door de kamer, maar brengt ons uiteindelijk verder helemaal niets.

 

Herkenbaar?

De enige remedie tegen deze waanzin, is door dagelijks tijd vrij te maken om te contempleren. Om grondig en diep over je leven en je zaken na te denken en met een verlangende blik richting de toekomst te denken en nu al te genieten van hoe je het allemaal hebben wilt.

Contemplatie is dus feitelijk de mentale kracht, die aan de basis staat van alles wat we scheppen. Het is daarmee een belangrijke scheppende kracht.

Sterker nog, dat wat je contempleert, is dat wat je aantrekt en vormt.

Daarom is het van essentieel belang, te contempleren over wat je van het leven verlangt, en pertinent niet contempleert over wat je niet wilt, angst voor hebt of je zorgen over maakt.

Ik geloof en ik heb inmiddels de ervaring, dat het stellen van vragen binnen het proces van contempleren uitermate krachtig is. Onze geest haat onbeantwoorde vragen, daarom is het effectief om te contempleren over vragen, om de antwoorden te vinden en daarmee de uitkomsten te scheppen.

Neem daarom gedurende de dag enkele contemplatiemomenten en zie wat er gaat gebeuren, want daarmee verhoog je allereerst al de kwaliteit van leven en versnel je al je verlangens.

Ik wens je mooie overdenkingen

Hans Oelen

Succescoach