Het boemerang effect

PLAATJENAAM

Met regelmaat wordt me de vraag gesteld, hoe je je als verkoper en/of ondernemer in de juiste flow kunt houden en goede en gewenste resultaten kunt blijven bereiken, ook als je het gevoel hebt dat zaken niet zo soepel lopen als dat je zelf zou wensen.

 

Het antwoord wat ik hierop geef is helder, concreet en beeldend tegelijk, door de metafoor van de boemerang te gebruiken.
De boemerang 

Je gooit de boemerang hard van je weg en wat er vervolgens gebeurt, is dat het ergens in de lucht een wending maakt en vervolgens weer met grote snelheid naar je terug komt.

Dit is een ronduit magische fysieke werking, en tegelijkertijd is het ook de sleutel tot bovengestelde vraag.

 

Wanneer zaken niet gaan zoals je dat graag wilt en je trekt andere resultaten naar je toe als die je zou wensen, dan helpt het echt, om een aantal keer tegen jezelf te zeggen:

 

“Ja, logisch, want ik ben een boemerang!”

 

En het klinkt misschien raar, maar jij en ik… we zijn allemaal als boemerangs!

Elke dag, elk moment wanneer we inhoud geven aan onze dag en contact hebben met andere mensen en doen wat we doen op die dag, zenden we energie uit in de vorm van vibraties.

Dat doen we vanuit ons gevoel… en dat gevoel wordt ALTIJD en onder alle omstandigheden veroorzaakt door dat wat we denken.

Dit kan ‘goede’ energie zijn, maar ook kan het ‘slechte’ energie zijn… en jij bent de enige die dat bepaalt… door wat je denkt en van daaruit wat je voelt.

 

Energie werkt als een boemerang

Wat je je daarbij absoluut moet realiseren, is dat alle energie die je uitzendt, met een zekerheid van 100% ook weer bij je terugkomt… heel snel zelfs!

Wanneer jij dus positieve energie uitstraalt, is dat ook wat bij je terugkomt.

Wanneer jij daarentegen slechte energie uitstraalt, zelfs wanneer je je dat niet bewust bent, dan gebeurt hetzelfde en komt die slechte energie ook bij je terug. 

Zonder uitzondering
Dit boemerangeffect werkt elke dag, elk uur, elke seconde…. zonder uitzondering.

Kortom, wanneer zaken niet gaan zoals jij dat graag wilt, dan is het tijd om je bewust te worden van…. en een paar keer tegen jezelf te zeggen:

 

“Ja, logisch, want ik ben een boemerang!”

 

en direct hierna jezelf te focussen op goede gedachten, gedachten die zijn gericht op wat je juist wél wilt.

Hiermee verander je je energie en de daaruit voortkomende vibraties die je uitzendt van negatief naar positief… en dus ook wat er naar je terugkomt.

 

Het lijkt te simpel voor woorden…, want we neigen altijd te denken aan ingewikkelder oplossingen, maar inmiddels WEET ik dat het zo werkt…uit eigen ervaring

en niet anders!

 

Hans Oelen

Succescoach